Symbivit

SYMBIVIT

Mycorrhiza voor ROZEN, FRUITBOMEN en vele andere planten

Symbivit bevat 5 soorten arbusculaire mycorrhiza-schimmels in hoge concentratie en bioactieve stoffen zoals humuszuren en zeewierextracten. Symbivit:
- stimuleert de wortelgroei
- verbetert het aanslaan en de overlevingskans in het eerste jaar
- vergroot de opname van voedingsstoffen en water
- verhoogt de weerstand tegen droogte en ziekten
- helpt bij bodemmoeheid.

Verpakking / adviesprijs (incl. btw)

150 g € 8,95 zakje voor 5-6 rozen (25g-30g/roos)
 
750 g € 20,95 750 g is voldoende voor:
strooien: 30-40 rozen 
dippen: 60 rozen met kale wortel
3 kg € 69,95  

Rozenmoeheid 

Met SYMBIVIT kunt u rozen planten in een bestaand rozenperk zonder de grond te vervangen. Het is wel belangrijk om de oude wortels te verwijderen en de grond te verbeteren met humusrijke tuinaarde, goed verteerde compost of stalmest. Laat de verbeterde grond zich gedurende een maand zetten en plant daarna met SYMBIVIT..

Toepassing

Het product kan gestrooid worden in het plantgat, vermengd worden met potgrond of met water en gelpoeder (in apart zakje) aangemaakt worden tot een worteldip.

Aanplant

Strooi onderin het plantgat een laagje korrels (20-25g per roos, 50-75g voor een jonge fruitboom), zet de plant bovenop de korrels, vul het plantgat, druk de aarde aan en geef water. Meng 100g SYMBIVIT per 10 cm stamomtrek met ca. 50 liter vulgrond en breng het mengsel aan rond de kluit (gaas en jute verwijderen) in de bovenste 40 cm van het plantgat. Meng door de (pot)grond (15g per liter).

Worteldip 

Maak het gelpoeder met water aan tot een dun papje (gel). Met weinig water beginnen en al roerende verder verdunnen.Meng de korrels goed door de gel. Verdun zo nodig het mengsel met extra water. Voor dichte wortelpruiken mag het dunner zijn.Dompel de wortels in het mengsel zodat ze rondom bedekt zijn en plant meteen.Verwerk het mengsel binnen een dag en laat het niet bevriezen.

Revitalisering bestaande planten

Het is belangrijk dat de schimmels dicht bij de wortels komen. Prik 5 tot 10 gaaten (ca.10 cm diep) in de grond rondom de plant of verwijder voorzichtig de bovenste laag grond. Strooi de korrels in de gaaten (5g of 1 TL/gaatje) of op de blootgelegde wortels (100g/m2) en bedek weer met aarde.

Tuincentrum Lottum