Rozencatalogus

Er zijn veel verschillende rozen variëteiten; in onze webwinkel vindt u er al meer dan 1000.  Groot- en kleinbloemige, trosrozen, laagblijvende of klimmers. Hieronder zijn de verschillende groepen kort beschreven; meer informatie vindt u onder de betreffende link incl. alle in onze webwinkel beschikbare variëteiten.

Grootbloemige rozen of Theerozen. De meest bekende groep rozen. Grote bloemen aan een stevige steel. Geschikt voor rozenperken. Veel van deze soorten kunnen als snijroos gebruikt worden. Plantafstand 50 cm (4 per m2).  Klik hier voor alle theerozen uit onze webwinkel.

Engelse of Austin rozen. Dit zijn kruisingen van oude rozen, vanwege bloemvorm en geur, met nieuwe rozen, vanwege doorbloeien en gezondheid. Engelse rozen hebben grote gekwartierde of komvormige bloemen die vaak een heerlijke geur verspreiden. Ze zijn niet alleen te gebruiken in perken, maar ook in vaste planten borders en zelfs als solitair roos. Klik hier voor alle Engelse rozen uit onze webwinkel.

Tros rozen. Meerdere bloemen op een steel bij elkaar en daardoor bijna nooit zonder bloemen. Ideaal voor perken of borders. Plantafstand 50 cm (4 per m2). Klik hier voor alle trosrozen uit onze webwinkel.

Bodembedekkende rozen. Rozen met een sterk spreidende groeiwijze. Sommige soorten kruipen over de grond met lange takken, andere soorten worden iets minder breed. Het bodembedekkende karakter betekent minder onderhoud, omdat onkruid geen kans krijgt. Klik hier voor de alle bodembedekkers uit onze webwinkel.

Miniatuur- of patio rozen. Rozen die niet hoger worden dan 40 cm, met als kenmerk een rijke bloei en zeer veel kleine bloemen in trossen bij elkaar. Patiorozen worden iets hoger en zijn ook kleinbloemig. Niet alleen geschikt voor perken, maar ook voor potten. Plantafstand 40 cm. Klik hier voor alle miniatuur- en patiorozen uit onze webwinkel.

Stamrozen. Rozen die op een stam geënt zijn. Geschikt om hoogte te verkrijgen in een rozenperk of vaste planten border. Leverbaar in diverse hoogtes. Klik hier voor alle stamrozen uit onze webwinkel.

Heesterrozen. Voornamelijk hoog en breder groeiende rozen met enkelvoudige of gevulde bloemen. Rijkbloeiend en zeer goed ziekte resistent. Bloemen in trossen. Te gebruiken als perkroos of voor uw border. Klik hier voor alle heesterrozen uit onze webwinkel.

Doorbloeiende klimrozen. Zowel grootbloemige, als kleinbloemige klimrozen, die tot diep in de herfst bloeien. Geschikt voor het laten begroeien van muren, schuttingen, pergola's  en rozenbogen. Klik hier voor alle klimrozen uit onze webwinkel.

Eenmaal doorbloeiende klimrozen (Ramblers).  Zomerbloeiende klimrozen (juni/juli). De meeste soorten zijn kleinbloemig en bloeien zeer uitbundig. Meestal zijn ze goed geurend. Te gebruiken voor grote pergola¿s, maar ook om in bomen te latengroeien. Veel soorten dragen tot in de winter rozenbottels.  Klik hier voor alle Ramblers uit onze webwinkel.

Ouderwetse nostalgische rozen. In deze groep vinden we de echte oude rozensoorten. Alba-, Centifolia-, Damascene-, Gallica- en Mosrozen zijn eenmaal bloeiend en bloeien in de maand juni. Vaak heerlijk geurend. Bourbon, Portland en Remontant rozen vertonen herbloei, en ook heerlijk geurend met vaak grote gevulde bloemen. Klik hier voor alle ouderwetse rozen uit onze webwinkel.

Rugosa en botanische rozen. Rugosa rozen kenmerken zich door sterke doorns en ruw, appelgroen blad. Meestal ontstaan er na de bloei rozenbottels. Botanische rozen zijn de `wilde¿ rozen. Eenmaal bloeiend en tot diep in de herfst bottels, die vogels aantrekken. Geschikt voor hagen. Klik hier voor alle botanische rozen uit onze webwinkel. 

Winner specials. Rozenveredelaars worden ook wel winners genoemd. Zij kruisen en selecteren rozen en 'winnen' zo nieuwe soorten. Enkele winners brengen somige rozen uit hun assortiment onder een speciale naam op de markt. Klik hier voor de verschillende merken uit onze webwinkel.

© 2019 - 2024 Tuincentrum Lottum | sitemap | rss